UHasselt SEE

UHasselt SEE

Online infosessie Postgraduaat Milieucoördinator niveau A

28 mei 2020 - 19.00 uur

Milieuwetgeving, duurzaamheid, groene technologie, milieubeleid, ... Het zijn actuele topics in elke organisatie. Wil je milieucoördinator worden? Dan een opleiding milieucoördinator verplicht. Maar ook in andere jobs komt die ruimere blik op milieuzorg – in al haar dimensies – vaak goed van pas.

Het postgraduaat Milieucoördinator niveau A van de UHasselt is niet alleen gecertificeerd door het Departement Omgeving en bereidt je voor op een job als milieucoördinator A.

Je komt ook zo veel meer te weten o.a. over:

• Cleantech
  • Climate change
  • Circulaire economie (is die groen, bio, blauw, ...?)
  • Hoe werkt transitie-denken
  • Is er energie efficiëntie mogelijk
  • Efficiënt inzetten van hulpbronnen
  • Low carbon society
  • Slimme of digitale economie
  • Cradle to Cradle
  • Nieuwe businessmodellen
  • Wat zijn SDG's
  • Wat is multi level perspective?

Je krijgt niet alleen inzicht in al deze materie. Maar de opleiding streeft er ook naar om de impact van deze "trends" op bestaande en nieuwe processen in een proactieve manier toe te passen. Dus deze opleiding biedt je naast de erkenning van milieucoördinator A zoveel meer updates m.b.t. duurzaamheid en introduceert je in een netwerk van gelijkgezinden.

Wat mag je verwachten?

• Voorstelling van het postgraduaat door Dirk Franco (Academisch verantwoordelijke)
  • Wat kan Milco voor mij betekenen? Testimonial
  • Vragenronde

• Donderdag 28 mei 2020 van 19.00 tot 20.00 uur
  • Deelname aan deze infoavond is gratis maar we vragen wel om je te registreren.
    Voor de start sturen wij u per email de link die toegang geeft tot de online infosessie.