Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

OndernemersUniversiteit - cluster Leiderschap and human resources management

OndernemersUniversiteit - cluster Leiderschap and human resources management
PRAKTISCH

23 nov 2015


De Barrier - Houthalen

Leidinggeven is misschien niet altijd de meest dankbare, maar wel de meest uitdagende taak in een onderneming. Eentje met vele aspecten. Je eigen stijl en opvattingen hebben een directe impact op het talent- en competentiemanagement van jouw medewerkers. Om je omgeving te inspireren en op een andere manier effect te bereiken reiken we je in deze cluster extra inzichten en instrumenten aan. Met andere woorden: ga voor méér effect met minder inspanning.Doelgroep

Wil je je rol als bedrijfsleider onder de loupe nemen, verworven inzichten actief omzetten in de praktijk en erover in een groep reflecteren? Ben je bereid om in de interactie met de groep je eigen handelen te tonen. Dan zit je hier goed. Wij verdiepen je in het begrip leiderschap en plaatsen het binnen een breder perspectief van Human Resources Management.


Programma

 • Managen, leiden of gevolgd worden, waar zit het verschil?
 • Leidinggeven zodat anderen je willen volgen: een barometer van onderlinge relaties en verwachtingen. Wie neemt initiatief?
 • Verbeter- en verandertrajecten, hoe zorg je dat je voluit kan rekenen op de talenten en competenties van jouw mensen om tot het beoogde resultaat te komen
 • Wederzijdse afhankelijkheid ontrafeld. Jouw bedrijf wordt mee gemaakt door jouw mensen. Helpen jullie mekaar?

John Spronck | ESMA

Leiderschap bouw je in de loop der tijd op. Tijdens elke les of bijeenkomst leer je stukje bij beetje weer iets nieuw. Enerzijds van de spreker, maar anderzijds zeker ook door de ervaringsuitwisselingen in de groep zelf. Dat is het mooie aan de OndernemersUniversiteit.

Datum - uur - plaats

 • maandag 23 november 2015 - 18:00 - De Barrier
 • maandag 14 december 2015 - 18:00 - De Barrier
 • maandag 25 januari 2016 - 18:00 - Ten huize van
 • maandag 22 februari 2016 - 18:00 - De Barrier
 • maandag 21 maart 2016 - - De Barrier
 • maandag 18 april 2016 - 18:00 - Ten huize van
 • maandag 23 mei 2016 - 13:30 - De Barrier

Programmastaf

Voorzitter

Bart Balis (1966), Brouwland (internationale groothandel in toebehoren voor bierbrouwers en wijnmakers), 56 medewerkers.

Ondervoorzitter

Bart De Witte (1963)

Professor 

Jeroen de Smet begon zijn loopbaan als dramatherapeut (Hogeschool Utrecht) in de klinische psychiatrie en als docent drama aan diverse opleidingen. Deze achtergrond, in combinatie met opleidingen in communicatie, organisatiekunde en HRM (Universiteit Hasselt), zorgt vandaag voor een praktische en resultaatgerichte manier van werken in zowel individuele- als groepsgerichte leertrajecten. Jeroen heeft een uitgebreide ervaring en expertise als docent, consultant en trainer. Zijn specialiteit bestaat uit het begeleiden van (complexe) verandertrajecten naast team- en individuele (leiderschaps-) coaching.

Meer info