Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

LSX workshops - Planet

LSX workshops - Planet
PRAKTISCH

04 dec 2014 15.30 uur - 20.00 uur


Hogeschool PXL - PXL-Tech - Campus Diepenbeek - Agoralaan - 3590 Diepenbeek

PLANET: duurzaamheid voor lokale besturen

Donderdag 4 december 2014 | Hogeschool PXL Diepenbeek-Hasselt

Wie er de laatste tijd de krantenpagina's op naslaat, kan er niet naast kijken: we springen met z'n allen nog altijd veel te kwistig om met energie. Wat ecologische voetafdruk betreft, zit België in de top 5 van de grootste slokoppen ter wereld, met een slechter rapport dan de notoire vervuilende grootmachten China en de VS. Hierbij ligt een opdracht voor zowel overheden, de private als de particuliere sector. Meewerken aan een mooiere, gezondere en duurzamere planeet start dus ook bij onszelf. LSX verwelkomt graag iedereen die met duurzaamheid bezig is, van leerkrachten en onderzoekers tot duurzaamheidsambtenaren, preventieadviseurs en beleidsmakers op volgende workshops en Limburg Lezing.

 

Programma

Workshops: 15.30 – 17.00u, PXL-Tech Diepenbeek

 • Van “betrokken” leerling tot “duurzame” jongere: duurzaamheidseducatie in technische vakken
  Vanaf dit schooljaar is milieuzorg op school (MOS) op een nieuwe leest geschoeid. MOS staat niet langer voor groene projecten maar voor duurzame processen, waarbij duurzaamheidsprincipes zoveel mogelijk zullen worden geïntegreerd in leerplannen en in de dagelijkse gang van zaken op school. Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op de uitgangspunten van het nieuwe MOS en zullen we deze uitgangspunten illustreren met werkvormen die duurzaam denken en doen in de handen van de leerlingen leggen.

  Deelnameprijs: € 30

 • ESCO (Energy Service Company) voor lokale besturen
  In deze workshop illustreren REG-adviseurs van Infrax de ESCO-werking en de opportuniteiten voor lokale overheden. Zij zullen o.a. een praktijkvoorbeeld van een publiek ESCO-model toelichten. Ook leggen we de link met de burgemeestersconvenant: “Limburg klimaat en CO2neutraal tegen 2020”. Hoe ver staat het hiermee en wat is er al gerealiseerd?

 • Rondetafel voor onderzoekers: Kennisuitdagingen voor een ambitieus klimaat- en milieubeleid
  Prof. dr. Hans Bruyninckx, Executive Director van het Europees Milieuagentschap, gaat met de deelnemers in debat over de rol van hoger onderwijs en onderzoek in een maatschappelijk transitieperspectief.

Voor meer info over workshops, mail naar sara.weerts@pxl.be.

Limburg Lezing: 18.00 – 20.00u, PXL-Congress Hasselt

De 2050 ambities van Europa voor klimaat en milieu Prof. dr. Hans Bruyninckx, Executive Director van het Europees Milieuagentschap, gaat dieper in op hoe Europa deze uitdagingen aanpakt. Hans Bruyninckx was hoogleraar internationale relaties en internationaal milieubeleid aan de KU Leuven. Sinds juni 2013 is hij de directeur van het Europees  Milieuagentschap. Dit is de eerste keer dat hij in deze hoedanigheid in ons land spreekt. Mis deze unieke kans niet!

Gratis toegang.

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

 

Noteer alvast de volgende activiteiten van LSX in uw agenda:

 • 5 maart 2015: Profit
 • 21 mei 2015: People

 

Meer info