Logo UHasselt

menu

Architectuur


Architectuur

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

DESIGN FOR LIFE

Bouwen voor en met mensen

In de faculteit ARK staat de mens centraal. Bouwen en ontwerpen doen we voor en met mensen. We zijn ervan overtuigd dat vandaag de mens, jij en ik, veel meer aandacht moet krijgen. In onze faculteit willen we dit doen door interdisciplinair te werken. Zowel menswetenschappen als exacte wetenschappen bieden je een belangrijk kader. Door internationaal en met kennis van andere culturen te ontwerpen, wordt je beeld ruimer. In eigen huis verbreden we door de samenwerking tussen de opleidingen architectuur, interieurarchitectuur en kunst te versterken.

In onze faculteit brengen we de hand, het hoofd en het hart bij elkaar. Het ontwerpen is het werk van de hand. Creativiteit is een belangrijke rode draad in het ontwerp, in het maken. Door het creëren van beelden, schetsen en maquettes communiceer je met anderen. Met de hand ontwerp je de mooiste verhalen. Met de hand maak je dingen, ontwerp je woningen, musea, kantoren, winkels…

Maar zonder beelden in je hoofd kan je hand niets. Over beelden en ontwerpen moet je reflecteren. Ze moeten gevoed worden door kennis, en theoretisch onderbouwd zijn. Kennis over hoe een gebouw moet gemaakt worden, over de geschiedenis van de bebouwde omgeving, over beleving en gebruik.

Tot slot moet het ontwerpen gebeuren met een hart. Ontwerpen is niet vrijblijvend: we willen ontwerpen met engagement, met inzet, met empathie, met generositeit en ook met veel goesting. We willen ontwerpen voor iedereen, voor jong en oud, samen voor een betere wereld. Dat moet je als student, maar later ook als architect of interieurarchitect, met veel zorg en plezier kunnen doen.

Student centraal

Je wordt persoonlijk begeleid en je kunt je eigen parcours volgen. Wij bieden je een vriendelijke plek waar je je maximaal kunt ontplooien. Met veel engagement en enthousiasme geven we wat je nodig hebt. De docenten willen als één team met jullie aan de slag. Eigen werkplekken en een mooie omgeving bieden je alle kans om je thuis te voelen, om je uit te dagen en om het beste van jezelf te geven. Boeiende lezingen en workshops met gerenommeerde architecten en ontwerpers helpen je groeien. Bezoeken aan de mooiste projecten in binnen- en buitenland helpen je om je beeld te verruimen.

De faculteit Architectuur en kunst wil in Vlaanderen en Europa toonaangevend zijn en wil met de studenten en onderzoekers een steen verleggen in het beter en mooier maken van deze wereld.

faculteit Architectuur en kunst

 

De master interieurarchitectuur kan ook in het Engels gevolgd worden.