Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Activiteiten in klasverband

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BIOMEDISCH ONDERZOEKSINSTITUUT - BIOMED

 


Binnen het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) wordt onderzoek gevoerd naar processen die betrokken zijn bij ontstekingen van de hersenen en bij auto-immuniteit, een mechanisme waarbij het menselijk lichaam eigen lichaamscomponenten aanvalt. Hierbij staat het onderzoek naar de ziekten multiple sclerose (MS) en reumatoïde artritis (RA) centraal. Verder worden er ook neurologische aandoeningen zoals epilepsie bestudeerd en is er een sterke samenwerking met de lokale ziekenhuizen ZOL en Jessa om het cardiologische onderzoek verder te ontrafelen.

Tijdens een bezoek aan BIOMED zien de leerlingen de onderzoekers in de verschillende laboratoria in actie. Ze maken ook kennis met geavanceerde technologieën die gebruikt worden in het onderzoek naar multiple sclerose.

Tot slot kan het bezoek, indien gewenst, afgesloten worden met een praktische proef.

Indien de groep meer dan 14 leerlingen telt, splitsen we de groep in twee. We vragen dat de leerlingen dan door 2 leerkrachten worden begeleid.

We bieden eveneens de mogelijkheid aan om de rondleiding binnen BIOMED te combineren met een rondleiding binnen het studiecentrum voor revalidatieonderzoek REVAL.

  • Voor wie: leerlingen derde graad SO, met sterke affiniteit voor wetenschappen
  • Data: op aanvraag, we bieden twee mogelijkheden aan:
    1) Presentatie met rondleiding gekoppeld aan een practicum: 2.5 uur
    2) Presentatie met rondleiding: 1.5 uur
  • Locatie: UHasselt – Agoralaan - Gebouw C – Biomedisch Onderzoeksinstituut
  • Website: www.uhasselt.be/biomed
  • Contactpersoon: Kim Pannemans, kim.pannemans@uhasselt.be

Deze rondleiding bieden we ook aan in combinatie met een bezoek aan het studiecentrum voor revalidatieonderzoek REVAL. Indien u een combinatie wenst met REVAL, gelieve dit bij de opmerkingen te noteren op het inschrijvingsformulier.