UHasselt voor leerkrachten

Activiteiten in klasverband

UHasselt voor leerkrachten

INSTITUUT VOOR MATERIAALONDERZOEK - IMO-IMOMEC

Het Instituut voor Materiaalonderzoek (IMO) verenigt fysici en chemici die actief zijn in het domein van de materialen. Er is een nauwe samenwerking met het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC). Kerncompetentie is de ontwikkeling en karakterisering van nieuwe materialen voor de micro-elektronica, alsook de bio-elektronica en de nanotechnologie.

Materialen en technologieën van morgen worden vandaag op het IMO ontwikkeld, bijvoorbeeld kunstmatig diamant, uv-detectoren, lichtgevende plastics, zonnecellen, biosensoren...

Bij een bezoek aan het IMO maak je kennis met een aantal onderzoekstopics en hun toepassingen.

• Voor wie: leerlingen derde graad SO met affiniteit voor wetenschappen
  • Data:  op aanvraag, 2 tot 2,5 uur met pauze
  • Locatie: Instituut voor Materiaalonderzoek - UHasselt – Wetenschapspark 1 - 3590 Diepenbeek
  • Website: www.uhasselt.be/imo