Explore the world, shape the future!

Studeren: het is vandaag niet meer hetzelfde als gisteren. En maar goed ook. De wereld draait sneller dan ooit. En bedrijven zoeken nieuwe profielen om de grote uitdagingen in de wereld aan te pakken. Aan UHasselt begrijpen we de noden van een snelveranderde wereld én die van een nieuwe generatie studenten. De faculteit Wetenschappen zet in op hoog kwalitatief onderwijs met een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis, nieuwe inzichten in de wereld en jezelf en vaardigheden die later in je carrière ook écht nuttig zijn. Je ontdekt de wereld en doet de vaardigheden op die je nodig hebt om de toekomst mee vorm te geven.

Kennis en innovatie vormen de motor van de samenleving. Vandaar ook de stijgende nood aan wetenschappers. Kiezen voor wetenschappen is kiezen voor verwondering en nieuwsgierigheid. Je wil weten hoe dingen in elkaar zitten. Je wil nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken. In een veranderende samenleving, waarbij kennis en innovatie centraal staan, word je als wetenschapper voortdurend uitgedaagd en geïnspireerd. Tijdens je studie denk je creatief en inventief na. Je denkt én doet. Altijd met open blik. Nooit vastgeroest. Net zoals je zelf bent. Ja, deze opleiding zorgt ervoor dat je de toekomst kan vormgeven. En dat zal nodig zijn. De wereld wacht op jou.

Welkom aan de universiteit van vandaag!

Website faculteit Wetenschappen

* De Engelstalige master Statistiek kan aansluitend gevolgd worden na alle bovenstaande bacheloropleidingen.