Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Actueel

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Debatfestival: ‘Welk Limburg wil jij?’    28 nov 2017

Debatfestival: ‘Welk Limburg wil jij?’
28 nov 2017

Op vrijdag 8 december 2017 vindt het debatfestival plaats over de toekomstige ruimtelijke ordening (THOR Park in Genk). Met de vraag ‘Welk Limburg wil jij?’ nodigt de provincie Limburg iedereen uit om mee na te denken over de ruimtelijke ontwikkeling van onze provincie.

Het programma bestaat uit een aantal vernieuwende debatformules met boeiende sprekers, maar de nadruk ligt op de interactie met het publiek.

De open ruimte als troef
Professor Bernard Vanheusden is de trekker van het thema ‘De open ruimte als troef’. “De open ruimte in Limburg is een troef. De gevarieerde landschappen, de waardevolle natuur en de uitgestrekte landbouwgebieden hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers en staan garant voor tal van diensten zoals voedselproductie, wateropvang bij overstromingen, CO2-zuivering,... Het is een plicht om deze gebieden te koesteren en een uitdaging om ze te bewaren. Maar het behoud van de open ruimte botst vaak met economische of infrastructurele ontwikkelingen.”

Wat is JOUW mening?
Op het debatfestival deelt prof. dr. Bernard Vanheusden zijn inzichten en gaat in gesprek met Gust Feyen, Kris Claes en het publiek.

Wat is jouw mening hierover? Laat op www.welklimburgwiljij.be/page/programma-debatfestival alvast je idee, vraag of reactie achter!

En… kom mee debatteren op 8 december!

Het debatfestival is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.welklimburgwiljij.be