Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Actueel

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Kinder(kans)armoede in Limburg: een debat    17 jan 2020

Kinder(kans)armoede in Limburg: een debat
17 jan 2020

Op 12 februari 2020 om 20 uur organiseert Kiwanis Diepenbeek en UHasselt een boeiend debat over kinder(kans)armoede. Een van de deelnemers is professor Charlotte Declerck.

Opgroeien in armoede heeft een grote impact op je toekomstige kansen in het leven. Volgens cijfers van Kind en Gezin groeit ongeveer 1 op 7 Limburgse kinderen op in kansarmoede. Daarmee scoort Limburg - na Antwerpen - het slechtste in Vlaanderen. Helaas is dat cijfer alleen maar toegenomen de afgelopen 5 jaren.

Waarom scoort Limburg slecht? Wat zijn de onderliggende factoren? En wat kunnen we eraan doen om deze kinderen alle kansen te bieden? Wat is de rol van overheid, onderwijs, welzijnsactoren? En hoe kunnen goededoelenorganisaties die zich richten op kwetsbare kinderen hierin ondersteunen? Tijd voor een grondig debat!

Kiwanis-Diepenbeek nam, in samenwerking met UHasselt, het initiatief om enkele topdeskundigen rond de tafel te brengen. Naast professor Charlotte Declerck nemen ook UA-professor Ive Marx, Noël Slangen, Kinderarmoedefonds Koning Boudewijnstichting, Fouad Gandoul, politicoloog, expert ACV en Carolien Vrijens, Kinderechtencommissaris deel aan dit debat onder leiding van Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg.

Na afloop van het debat stelt de directeur van Habbekrats, Chris Van Lysebetten, zijn organisatie voor.

De avond staat open voor alle geïnteresseerden, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via deze link.

De inkom bedraagt 5 euro; de inkomsten gaan integraal naar Habbekrats.