CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Sara Vancleef wint APR-Prijs met masterscriptie over het verbod op onverdoofd slachten    21 sep 2020

21 sep 2020

Sara Vancleef, doctoraatsstudente in de eenheden Staatsrecht en Sociaal Recht, is de winnaar geworden van de APR-prijs 2018-2019 met haar masterproef ‘Het verbod op onverdoofd slachten: een botsing tussen mensenrechten en dierenwelzijn’, die zij schreef onder promotorschap van professor Jan Theunis.

De vzw Algemene Praktische Rechtsverzameling wil studenten aan de Vlaamse rechtsfaculteiten aanmoedigen tot het schrijven van hoogwaardige verhandelingen. Daartoe kent de APR per universiteit jaarlijks een prijs toe voor de beste juridische verhandeling in het kader van de masterproef.

Sara bereidt momenteel een proefschrift voor over de ondervertegenwoordiging van personen met een migratieachtergrond op de Belgische arbeidsmarkt.