Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Actueel

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Bemiddelingswedstrijdwedstrijd 2021 gaat digitaal    7 mei 2021

Bemiddelingswedstrijdwedstrijd 2021 gaat digitaal
7 mei 2021

Op woensdagnamiddag 19 mei 2021 vindt de vijfde editie van de interuniversitaire bemiddelingswedstrijd plaats. Vorig jaar moest de wedstrijd worden afgelast wegens het coronavirus, en ook nu nog heeft de pandemie haar invloed: deze editie gaat helemaal digitaal.

Initiatiefnemer professor Eric Lancksweerdt vertelt: “Dat digitaal aspect is voor de studenten, de coaches, de juryleden, de organisatoren en iedereen die bij de wedstrijd betrokken is toch wel een uitdaging. Bemiddelen zonder dat je echt bij de mensen zit is niet evident, maar het lukt. Voor de studenten is het een àndere maar evenzeer een leerrijke ervaring.”

De faculteit Rechten zet al geruime tijd haar schouders onder de bemiddelingswedstrijd, omdat ze sterk inzet op de alternatieve aanpak van geschillen. Vanzelfsprekend is rechtspraak hard nodig, maar soms bereik je betere resultaten door met elkaar te praten.

Aan deze editie nemen drie teams deel: UHasselt, KU Leuven en UGent. De deelnemers van elk team worden door een externe jury beoordeeld op hun kwaliteiten als bemiddelaar, maar ook op hun kwaliteiten als partij-ondersteuner (bijvoorbeeld advocaat). Er zijn dan ook twee aparte winnaars, een voor elk van deze rollen. U leest er binnenkort meer over!

_________________

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Die Keure en Boom Juridische Uitgevers.