Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Onderwijs

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

DOCTOREREN

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je al enige ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschappelijk onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker aan onze faculteit misschien wel iets voor jou.

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot een van de mogelijkheden. Zeker als je goede studieresultaten behaalde! Als doctoraatsstudent aan de faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert en dit onder begeleiding van experten ter zake. Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, verwerf je binnen de doctoral school van onze faculteit ook zogenaamde transferable skills rond bijvoorbeeld time- en projectmanagement, communicatie en valorisatie. Deze combinatie stoomt onze doctoraatsstudenten klaar voor de arbeidsmarkt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een doctoraatsproject te financieren. De universiteit heeft ten eerste zelf een aantal assistentenmandaten ter beschikking. Binnen zo’n mandaat doe je als doctorandus niet enkel gedurende zes jaar aan onderzoek, maar voer je ook een substantiële onderwijstaak uit of lever je andere prestaties ten dienste van de universiteit.

Daarnaast kun je als doctorandus worden gezet op een vierjarig onderzoeksproject. In dat geval voer je doctoraatsonderzoek uit binnen de krijtlijnen die de hoofdonderzoeker, jouw promotor, reeds heeft uitgezet. Tot slot kun je ook een eigen financieringsaanvraag indienen, waarbij je, uiteraard in samenspraak met je promotor, zelf gedurende vier jaar jouw onderzoekspad uitstippelt. Een bekend Vlaams financieringskanaal is bijvoorbeeld het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO).

Meer weten?
Neem dan zeker hier eens een kijkje!