CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

APR-prijs voor vernieuwende masterproef sociaal recht    20 mei 2019

APR-prijs voor vernieuwende masterproef sociaal recht
20 mei 2019

Alumna Romy Jans heeft de APR-prijs 2017-2018 gewonnen met haar masterproef over ‘De ontslagbescherming van de personeelsvertegenwoordigers in de sociale overlegorganen’ onder promotorschap van professor Johan Peeters.

Na een grondige en kritische analyse van de wet van 19 maart 1991, en van de rechtsleer en de rechtspraak over dit thema, kwam Romy Jans tot het besluit dat deze wet op essentiële punten aan herziening toe is. Promotor Johan Peeters vertelt: “Origineel is dat Romy Jans niet alleen de problemen aankaart, maar er tevens oplossingen voor formuleert. Haar scriptie bevat tal van concrete wetsvoorstellen die ertoe kunnen bijdragen de vele toepassingsproblemen van de wet te verhelpen. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat de jury van de APR-prijs het grondig en creatief werk van Romy Jans heeft beloond.”

Romy volgt momenteel aan de KU Leuven een master-na-master Notariaat en zal in september aan de slag gaan als notarieel jurist.

De vzw Algemene Praktische Rechtsverzameling (APR) wil studenten aan de Vlaamse rechtsfaculteiten aanmoedigen tot het schrijven van hoogwaardige thesissen. Daartoe kent de APR per universiteit jaarlijks een prijs toe voor de beste juridische masterproef.