CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Bernard Vanheusden leidt workshop over duurzaam bodemgebruik op World Resources Forum    21 feb 2019

21 feb 2019

Op maandag 25 februari 2019 leidt professor Bernard Vanheusden een van de interactieve workshops op het World Resources Forum (WRF) dat dit jaar in Antwerpen wordt georganiseerd. De koningin zal aanwezig zijn op de openingssessie van dit wereldcongres.

De noodzaak om te komen tot een koolstofarme en circulaire samenleving is alom bekend. WRF2019 gaat dieper in op diverse mogelijkheden waarbij maatschappelijke actoren kunnen worden verplicht om de overgang van een lineaire en fossiele naar een circulaire en lage koolstofeconomie te verwezenlijken. Welke zijn de kansen, wat werkt, wat doet dat niet, en waarom?

In thematische 'Globale sessies', met inspirerende getuigenissen van vooraanstaande deskundigen, komen deze aspecten aan bod. In 'Interactieve workshops' worden enkele belangrijke onderwerpen uitgediept. Professor Bernard Vanheusden is mede-organisator van de workshop over 'Towards stewardship and circular use for sustainable land and soil management'.

Geïnteresseerd?