CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Bewind en zorgvolmachten anno 2019    19 aug 2019

Bewind en zorgvolmachten anno 2019
19 aug 2019

Professor Tim Wuyts schreef een volledig en geactualiseerd overzicht van de wetgeving inzake het bewind en de zorgvolmachten anno 2019. Het boek verscheen zopas bij Wolters Kluwer en is bedoeld voor bewindvoerders, vertrouwenspersonen, vrederechters, griffiers, notarissen, huisartsen en psychiaters, voor organisaties die zich inzetten voor gehandicapten en patiënten, en voor sociale diensten.

Dankzij ‘Bewind en zorgvolmachten anno 2019’ kunnen alle geïnteresseerden snel inzicht verwerven in de complexe en omvangrijke materie van de wilsonbekwamen. Het boek bevat onder meer:

• Een samenvatting van de buitengerechtelijke en rechterlijke bescherming en het bewind na de vele kleine reparaties en wijzigingen en de hervorming ervan bij de wet van 21 december 2018 en de wet van 10 maart 2019;
  • Een overzicht van de structuur van het eengemaakte statuut met korte toelichting aan de hand van trefwoorden;
  • Een artikelsgewijze bespreking van de aangepaste wetgeving;
  • Een gecoördineerde wettekst van de basisartikelen en alle bepalingen die in het licht van het nieuwe statuut werden aangepast en die relevant zijn voor de dagelijkse praktijk alsook het Verdrag inzake de internationale bescherming van volwassenen van 13 januari 2000.

Meer info vindt u op de website van de uitgeverij.