CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Fiesta del CosmoGolem: kinderrechtenfeest op LABIOMISTA    6 mrt 2020

Fiesta del CosmoGolem: kinderrechtenfeest op LABIOMISTA
6 mrt 2020

!! OPGELET: UITGESTELD naar een LATERE DATUM !!

Jong en oud is welkom tijdens het internationale Fiesta del CosmoGolem op zondag 5 april 2020. Een kinderrechtenbenefiet met centraal de CosmoGolem, het grote houten beeld waarmee UHasselt-eredoctor en kunstenaar Koen Vanmechelen wereldwijd lokale gemeenschappen de hand reikt in hun streven naar betere kinderrechten. Ook UHasselt-rechtenprofessoren Charlotte Declerck en Stijn Smet verlenen hun medewerking aan dit groots kinderrechtenfeest.

De Fiesta del CosmoGolem is een benefietdag- en avond, die zich uitstrekt over het volledige park van LABIOMISTA en in het nabijgelegen Nomadland, waarmee de initiatiefnemers drie projecten willen ondersteunen: het Cosmogolem project in Chili, een Speel’Wij voor peuters in woonwijk Nieuwe Kempen (Genk) en Homie vzw, een Limburgs burgerinitiatief voor dak- en thuisloze jongeren van 18 tot 25 jaar.

Dia del Cosmogolem

Het dagprogramma – de Dia del Cosmogolem – omvat drie componenten. Aan de Speakers’ Corner aan het parkpaviljoen LabOvo passeren onder andere Koen Vanmechelen, choreograaf-schrijver Ish Ait Hamou, kunstenares Maria Guzman (Chili), Arnaud Raskin (Mobile School and StreetwiZe), Charlotte Declerck (faculteit Rechten – UHasselt) en Hilde Haerden (Campus O³ - Huis van het Kind). Voor kinderen zijn er doorlopende workshops en voorleeshoekjes en ook de studio van de kunstenaar is exclusief te bezichtigen. Tot slot is er opnieuw Nomadland, de gezellige ontmoetingsplek van de buurt met food en drinks en animatie.

Noche del Cosmogolem

De Noche del Cosmogolem start vanaf 19.30 uur met een bijzondere muzikale performance gecreëerd door Koen Vanmechelen en B-Classic rond het marmeren beeld van de CosmoGolem. Klassieke muziek met een experimentele inslag opgevoerd door meer dan 100 muzikanten; professionelen en lokale enthousiastelingen.

Meer info vind je op deze website en op Facebook.

Voor het dagprogramma gelden de reguliere toegangsprijzen: standaard 10 euro, kinderen onder 18 jaar gratis en verminderde tarieven voor leerkrachten, studenten en 60-plussers. Voor Genkenaren is de toegang gratis.

’s Avonds voor het unieke optreden, in samenwerking met B-Classic, dient een apart ticket gekocht te worden. Deze zijn rechtstreeks te koop via deze link aan 21,79 euro.