CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Launch-event grensoverschrijdend samen-werken    29 apr 2019

Launch-event grensoverschrijdend samen-werken
29 apr 2019

Op 8 mei 2019 organiseren de eenheden Law, Tax & Business Unit (UHasselt) én ITEM (Maastricht University) hun unieke interuniversitaire samenwerking. Dit gebeurt in aanwezigheid van de gouverneurs van de provincies Belgisch en Nederlands Limburg, de besturen van de Universiteit Hasselt en Maastricht University.

Werken over de grens brengt belemmeringen met zich mee op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid. Door het uitblijven van Europese regelgeving zijn zowel de actieve als de gepensioneerde werknemers en ondernemers die grensoverschrijdend tussen België en Nederland wonen en werken aan meer dan één rechtsstelsel overgeleverd. Die rechtsstelsels houden vaak geen rekening met de eigenheden van wonen en werken over de grens en zijn ook niet op elkaar afgestemd. Dit hindert de ontplooiing van grensoverschrijdende activiteiten én levert ingewikkelde juridische vraagstukken op.

Knelpunten

Onderzoekers van de universiteiten van Hasselt en Maastricht slaan de handen in elkaar om deze knelpunten enerzijds onder de aandacht te brengen door het verrichten van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek en anderzijds oplossingen aan beleidsmakers voor te leggen door het formuleren van aanbevelingen. Hierover zal ook worden gecommuniceerd naar het brede publiek via informatieve brochures.

Welkom!

Wie Limburg en het aanpakken van juridische problemen voor werknemers en ondernemers in de grensregio een warm hart toedraagt, is van harte uitgenodigd op dit event!

Het programma en praktische info vindt u hier.