CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Rechtenstudenten uit heel Europa strijden voor titel “beste pleiter in sociaal recht”    13 jun 2019

13 jun 2019

Van 13 tot 15 juni 2019 nemen bijna honderd rechtenstudenten uit 15 Europese landen deel aan de Hugo Sinzheimer Moot Court Competition, een internationale pleitwedstrijd in sociaal recht. In het kader van het tienjarig bestaan van de faculteit Rechten van UHasselt is onze Eenheid Sociaal Recht gastheer voor dit evenement.

De Hugo Sinzheimer Moot Court Competition wil de kennis van het Europees en internationaal arbeidsrecht bij studenten verdiepen en verbeteren. Na een schriftelijke voorbereiding nemen de studenten het in een echte pleitwedstrijd tegen elkaar op. Ze gaan voor een tribunaal met elkaar in debat. De halve finale en finale vinden zaterdag plaats in het Gerechtsgebouw van Hasselt.

Belgisch team

Deze internationale pleitwedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd, ontvangt teams uit 15 Europese landen, waaronder Frankrijk, Finland, Polen en zelfs Georgië. Het Belgische team, gecoacht door Marco Rocca, bestaat uit twee studenten van de UHasselt en twee studenten van de ULiège. Samen met hun Luikse collega’s zullen Sibel Seker en Nele Hendrikx hun beste beentje voorzetten. “Wij zijn nu al ongelooflijk trots op onze studenten”, zegt professor Johan Peeters. “Zij tonen aan dat universitaire samenwerking over de taalgrens heen geen utopie is.”

Internationale verankering

“Dat wij met onze Eenheid Sociaal Recht deze prestigieuze wedstrijd mogen organiseren, toont aan dat onze faculteit niet alleen nationaal maar ook internationaal verankering heeft gevonden”, voegt professor Petra Foubert eraan toe. “Wij zijn dan ook dankbaar dat de UHasselt, de faculteit Rechten, de Arbeidsrechtbank te Hasselt alsook enkele advocatenkantoren en uitgeverijen, ons financieel en logistiek hebben gesteund om deze organisatie binnen handbereik te brengen.”

Meer info over de vierde editie van de Hugo Sinzheimer Moot Court Competition vindt u via deze link.