Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Actueel

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt steunt Mozambique    2 apr 2019

UHasselt steunt Mozambique
2 apr 2019

Het Afrikaanse land Mozambique is recent zwaar getroffen door een allesverwoestende cycloon. De vernielingen zijn enorm, hele dorpen zijn overstroomd en er zijn al gevallen van cholerabesmetting vastgesteld.

Via de faculteit Rechten en het onderzoeksinstituut CenStat heeft de UHasselt al jaren een nauwe samenwerking met de Universidade Eduardo Mondlane (UEM) in Maputo, Mozambique. Zo verblijft sedert 2014 doctoraatsstudente Farida Mamad elk jaar een paar maanden aan onze faculteit.

Menselijk leed

“Verschillende van onze Mozambikaanse collega’s zijn afkomstig uit de zwaarst getroffen regio, de kuststad Beira”, vertelt professor Petra Foubert. “Zij stuurden ons de voorbije dagen berichten en foto’s door van de zware vernielingen en overstromingen die de cycloon veroorzaakte. Het menselijk leed is onvoorstelbaar, de noden van de plaatselijke bevolking zijn bijzonder hoog. Vele families hebben alles verloren wat ze hadden.”

Rode Kruis Vlaanderen

Om de slachtoffers te helpen, werd vanuit de UHasselt een speciale inzamelingsactie opgestart, in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen.

Rode Kruis Vlaanderen is met een team van getrainde hulpverleners aanwezig in de rurale provincie Manica, waar nog maar nauwelijks internationale hulpverlening is aangekomen. Momenteel is er vooral nood aan materiaal om huizen te herstellen en om in tijdelijk onderdak te voorzien. Door het uitbreken van cholera is er ook dringend nood aan proper water en sanitatie.

Daarom doen we een oproep om onze UHasselt-actie te steunen met een gift op rekeningnummer BE53.0000.0000.5353 van Rode Kruis-Vlaanderen, met vermelding van de code 'ACTIE NF-137'. Je ontvangt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Samen met onze collega’s van UEM danken wij jullie nu alvast voor jullie vrijgevigheid!