CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Veelkleurige onderwijsstudiedag over uniek onderwijsconcept    20 jun 2019

Veelkleurige onderwijsstudiedag over uniek onderwijsconcept
20 jun 2019

Op 19 juni 2019 vond de jaarlijkse onderwijsstudiedag van onze Hasseltse rechtenopleiding en haar partners Maastricht University en de KU Leuven plaats.

Net zoals bij de voorgaande edities was het de bedoeling het specifieke onderwijsconcept van de UHasselt te bewaken en de contacten tussen de onderwijsteams van de drie partners te bevorderen. De Leuvense rechtenfaculteit was gastheer voor deze editie.

Het was een veelkleurige namiddag met plenaire sessies en workshops rond het thema ‘Optimalisering van de toepassing van het onderwijsconcept OGO/PGO’ en een bezoek aan Museum M dat exclusief voor dit gezelschap de deuren opende.

Een citaat van Ernest Renan, een Franse schrijver en criticus uit de 19de eeuw, vat de doelstelling van het onderwijsconcept en de studiedag goed samen: ‘L'essentiel dans l'éducation, ce n'est pas la doctrine enseignée, c'est l'éveil.’