CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

“Eerst zaaien, dan oogsten”    15 jun 2017

“Eerst zaaien, dan oogsten”
15 jun 2017

De faculteit Rechten is een jonge faculteit. “Toen we in 2008 startten, moesten we niet alleen het hele onderwijs uittekenen en organiseren. We moesten ook het onderzoek van nul opbouwen. Een hele uitdaging”, vertelt prof. dr. Bernard Vanheusden, voorzitter van het Centrum voor Overheid en Recht (CORe).

Bijna tien jaar later staat de UHasselt-onderzoeksgroep al stevig op de kaart, in wetenschappelijke output én in visibiliteit. Nu is CORe klaar voor de volgende versnelling.

“Pionieren geeft vleugels. Maar eenvoudig is het niet”, zegt prof. dr. Bernard Vanheusden in de jongste uitgave van het UHasselt-Jaarverslag. “Als je als onderzoeksgroep een nieuw verhaal mag schrijven op een mooi, wit blad, dan zorgt dat voor heel wat frisse energie, dynamiek en een ongelooflijke drive om van deze onderzoeksgroep de allerbeste te maken. De ambities zijn hoog. En iedere onderzoeker wil zijn steentje bijdragen aan de groei van de faculteit.”

Tegelijkertijd komt dat onbeschreven blad ook met veel vragen en grote inspanningen. “Er zijn zó veel knopen om door te hakken, zó veel domeinen waar je je plekje moet verdienen en zó veel nieuwe wegen die je moet leren kennen.” Hoe doe je dat?

Professor Vanheusden legt het ‘stapsgewijs’ uit:
Stap 1: Kies je speerpunten
Stap 2: Zet je onderzoek op de kaart
Stap 3: Treed naar buiten en vergroot je netwerk

Wil je er meer over weten? Lees dan hier het volledig artikel uit het Jaarverslag 2016 van UHasselt.