CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

"Een dynamische werkomgeving waar we timmeren aan de toekomst van UHasselt"    18 jan 2018

18 jan 2018

Als onderwijs- en onderzoeksinstelling werkt UHasselt mee aan een innovatieve toekomst van onze regio. Ze stoomt niet enkel jongeren klaar voor de arbeidsmarkt, maar voert ook onderzoek uit op topniveau. Met 1400 medewerkers, is UHasselt één van de grootste werkgevers in Limburg. In de jongste uitgave van het tijdschrift ‘Limburg werkt!’ brengen enkele collega’s hun verhaal. Eén ervan is professor Niels Appermont. Met zijn 28 jaar is hij de jongste docent aan onze faculteit en universiteit.

“Ik beëindigde in september mijn doctoraatsstudie over de fiscale en burgerrechtelijke gevolgen van het gebruik van buitenlandse trusts. Ik ging ervan uit dat ik daarna in de privésector aan de slag zou gaan, want er zijn meer doctorandi dan vacatures voor professoren. Toen er in het voorjaar toch een vacature in de faculteit Rechten vrijkwam, besloot ik mijn kans te wagen.”

“Vandaag doceer ik onder andere vennootschaps-, handels- en ondernemingsrecht maar heb ik ook de mogelijkheid om eigen onderzoek uit te werken en te publiceren. Verder werk ik mee aan de uitbreiding van de rechtsbibliotheek, die samen wordt beheerd met de FOD Justitie en de Limburgse Balie. Die afwisseling maakt de job enorm boeiend. Ik kwam terecht in een zeer fijne, jonge en dynamische werkomgeving met vriendelijke collega’s. Een omgeving waar we met zijn allen de vrijheid en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid hebben om aan de toekomst van UHasselt te timmeren.”