CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Oproep! Kandidaten voor een dubbeldoctoraat UHasselt – Universiteit Maastricht    1 mrt 2018

Oproep! Kandidaten voor een dubbeldoctoraat UHasselt – Universiteit Maastricht
1 mrt 2018

Deze oproep wil de samenwerking tussen Universiteit Hasselt en Universiteit Maastricht versterken in het domein van Rechten. Het Bijzonder Onderzoeksfonds Universiteit Hasselt – Maastricht University staat in voor de financiering van doctoraatsstudenten die een gezamenlijk doctoraat willen voorbereiden in samenwerking met de Universiteit Maastricht.

Beide universiteiten voorzien middelen om de salariskosten te financieren van één PhD student voor maximaal vier jaar, leidend tot een dubbeldoctoraat (twee afzonderlijke diploma’s) tussen de Universiteit Hasselt en de Universiteit Maastricht. Voor deze twee aanstellingen zal elke universitaire partner een eigen call uitsturen.

UHasselt-oproep
De UHasselt-aanvragen moeten passen in een van de zes eenheden van het Centrum voor Overheid en Recht (CORe).

Eenheid bestuursrecht en bestuurskunde
Prof. dr. Steven Van Garsse (steven.vangarsse@uhasselt.be)
Eenheid staatsrecht
Prof. dr. Jan Theunis (jan.theunis@uhasselt.be)
Eenheid omgevingsrecht
Prof. dr. Bernard Vanheusden (bernard.vanheusden@uhasselt.be)
Law, Tax & Business Unit
Prof. dr. Elly Van de Velde (elly.vandevelde@uhasselt.be)
Eenheid sociaal recht
Prof. dr. Petra Foubert (petra.foubert@uhasselt.be)
Eenheid contracten-, personen- en samenlevingsrecht
Prof. dr. Charlotte Declerck (charlotte.declerck@uhasselt.be)

Geïnteresseerde kandidaten nemen best vooraf contact op met een van de verantwoordelijken van bovengenoemde eenheden om een onderzoeksvoorstel uit te werken, en dit ten laatste op 10 maart 2018. De eigenlijke deadline voor het indienen van de kandidaturen is immers al 15 maart 2018.

Het mandaat aan UHasselt heeft een initiële duur van twee jaar en kan verlengd worden voor een nieuwe periode van twee jaar na een positieve tussentijdse evaluatie, gebaseerd op het voortgangsrapport van de doctoraatsstudent en het advies van de doctoraatscommissie.

Meer info: prof. dr. Bernard Vanheusden, vicedecaan onderzoek (bernard.vanheusden@uhasselt.be
www.uhasselt.be/core