CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Petra Foubert gasteditor van prestigieuze online paper series    26 jun 2018

Petra Foubert gasteditor van prestigieuze online paper series
26 jun 2018

De ‘Berkeley Comparative Equality & Anti-Discrimination Law Study Group’, waarvan professor Petra Foubert lid is, startte onlangs met online paper series over actuele onderwerpen die verband houden met het gelijkheidsbeginsel en anti-discriminatierecht in de breedste betekenis.

De onderzoeksgroep, met thuisbasis aan de Amerikaanse University of California, Berkeley is een zeer divers gezelschap van professoren, onderzoekers, professionals en advocaten afkomstig uit de zes continenten. Rechtsvergelijking is dan ook het sleutelwoord. De onderzoeksgroep houdt jaarlijks een grote wetenschappelijke bijeenkomst en organiseert ook videoconferenties om startende onderzoekers te begeleiden.

Om nog beter in te spelen op de actualiteit startte de groep met de online paper series. Voor elke serie zijn er telkens twee gasteditoren. Petra Foubert is aangeduid als editor voor de uitgave van december dit jaar.

In een recente uitgave verscheen eveneens een publicatie van haar: ‘The Enforcement of the Principle of Equal Pay for Equal Work or Work of Equal Value’.