Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap


Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INFORMATIE

Op de Dag van de Wetenschap is iedereen wetenschapper voor één dag!

Op de Dag van de Wetenschap richten we de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft.

Enthousiaste wetenschappers bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én fascinerende experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

De Dag van de Wetenschap vindt plaats op zondag 26 november 2017.

 


Laat de wetenschapper in je los en ontdek, beleef en experimenteer op de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2017 in de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Tijdens Dag van de Wetenschap kun je alle activiteiten gratis en doorlopend bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Aan de meeste activiteiten kun je deelnemen meestal zonder voorafgaande registratie.


Universiteit Hasselt - campus Diepenbeek

Verrassende workshops, boeiende demo’s en tal van andere leuke experimenten tonen jou aan dat wetenschap en technologie haar plaats veroverd heeft in elk aspect van ons dagelijks leven.

Universiteit Hasselt verwelkomt je dit jaar op campus Diepenbeek met een verrassend aanbod van boeiende en interactieve activiteiten voor jong en oud. 
De Dag van de Wetenschap richt zich tot een zeer breed publiek en we bieden activiteiten aan voor bezoekers van elke leeftijdscategorie.

Benieuwd naar de nieuwste technologieën in het wetenschappelijk onderzoek, bezoek dan zeker onze wetenschapsmarkt en ontdek hoe de wetenschappers en onderzoekers je op de Dag van de Wetenschap mee op sleeptouw nemen.
Ook Ecotron UHasselt opent zijn deuren in de namiddag voor een bezoek achter de schermen. Deze rondleidingen vinden plaats op Connecterra - Nationaal Park Hoge Kempen.

De activiteiten bieden we doorlopend aan of op vastgelegde tijdstippen. Al onze activiteiten zijn gratis en enkel voor de workshop in het Retail Design Lab werken we met registratie. Wees tijdig om jouw plaats te reserveren!

Op deze website brengen we je een overzicht van alle activiteiten die Universiteit Hasselt, Lieteberg Entomopolis, Jeugd Natuur en Wetenschap, Makerspace @ PXL/UHasselt en Hogeschool PXL die dag voor jou in petto hebben.


De activiteiten bieden we doorlopend aan van 10.00 tot 17.00 uur en enkele op vastgelegde tijdstippen. Al deze activiteiten zijn gratis te bezoeken zonder vooraf in te schrijven, enkel voor de workshop in het Retail Design Lab.

Nieuwsgiering naar wat er elders in Vlaanderen te doen is, neem ook een kijkje op www.dagvandewetenschap.be voor nog meer wetenschap!

De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties, de coördinatie is in handen van Technopolis®.