Dag van de wetenschap 2019

Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap 2019

INFORMATIE

Dag van de Wetenschap in LABIOMISTA - Een unieke kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap

De Dag van de Wetenschap organiseert UHasselt samen met LABIOMISTA, Koen Vanmechelen en Stad Genk.

Op zondag 24 november trekt UHasselt voor ‘Dag van de Wetenschap’ naar LABIOMISTA in Genk. In de voormalige Zoo van Zwartberg evolueert een project dat de bezoeker meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Aan UHasselt broeden we elke dag op nieuwe ideeën. Geen toeval dat we aan kruisbestuiving doen met LABIOMISTA, het wonderlab van Koen Vanmechelen op het snijvlak van natuur, kunst en wetenschap. De universiteit en LABIOMISTA raken elkaar in de drang naar experimenteren en innovatie stimuleren.

In LABIOMISTA – letterlijk mix van het leven – wandel je via het onthaalgebouw 'The Ark' naar Villa OpUnDi, de gerenoveerde directeursvilla van de mijn en de zoo.
De studio van de kunstenaar, The Battery, is exclusief geopend in het kader van Dag van de Wetenschap.
In het Park, Cosmopolitan Culture Park passeer je langs ‘kruisbestuivers’ die duiding geven bij de kunstwerken, projecten en filosofie van de kunstenaar.
In LabOvo delen Koen Vanmechelen en verschillende wetenschappers de meest spannende inzichten en ontdekkingen uit hun vakgebied tijdens de Speakers' Corner.
En op de wetenschapsmarkt kan jong en oud beleven hoezeer wetenschap en technologie in alle naden en kieren van ons leven zitten. Zoals ieder jaar staat deze dag garant voor leuke workshops, demo’s en experimenten voor het brede publiek.

Ook de buurt doet mee en verschillende bewoners stellen hun woonkamer open voor boeiende huiskamerlezingen in een kleine groep.

In Nomadland, de verbinding tussen LABIOMISTA en de buurt vind je een picknickplaats, volkstuintjes en een evenementenweide. Tijdens Dag van de Wetenschap kan je er terecht voor food & drinks in samenwerking met de buurt.

Alle activiteiten tijdens Dag van de Wetenschap op LABIOMISTA bieden we doorlopend aan van 10u00 tot 17u00 en een aantal op vastgelegde tijdstippen. Al onze activiteiten zijn gratis te bezoeken zonder vooraf in te schrijven met uitzondering van de huiskamerlezingen. Hiervoor dien je wel te registreren.
De toegang tot LABIOMISTA is uitzonderlijk in het kader van Dag van de Wetenschap ook gratis.

Ecotron Hasselt University

Tijdens Dag van de Wetenschap opent UHasselt ook de deuren van Ecotron Hasselt University. De Ecotron vergelijk je het best met een teletijdmachine waarin men het klimaat van de toekomst zal nabootsen en waar wetenschappers de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen.

Voor het bezoek aan Ecotron Hasselt University werken we met registratie. Wees tijdig om jouw plaats te reserveren!

UHasselt op Thor Park

UHasselt onderzoekers zijn ook aanwezig op Thor Central en in Energyville tijdens Dag van de Wetenschap.

Op deze website brengen we je een overzicht van alle activiteiten die Universiteit Hasselt en LABIOMISTA die dag voor jou in petto hebben.

Nieuwsgiering naar wat er elders in Vlaanderen te doen is, neem ook een kijkje op www.dagvandewetenschap.be voor nog meer wetenschap!

De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties, de coördinatie is in handen van Technopolis®.

UHasselt wil u er attent op maken dat er foto’s gemaakt kunnen worden tijdens Dag van de Wetenschap in LABIOMISTA. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor de mediakanalen van UHasselt, voor marketingdoeleinden, voor onderwijsgebonden producten en voor publicaties.