Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap 2020


Programma

Dag van de wetenschap 2020

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PROGRAMMA

  


UHasselt op de digitale Dag van de Wetenschap!

Dit jaar gaat de Dag van de Wetenschap volledig digitaal en het belooft een hele speciale 10e editie te worden. UHasselt onderzoekers zijn niet bij de pakken blijven zitten en bieden een enorm boeiend en innovatief programma aan vol wetenschap & technologie!

Voor het eerst vindt het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen online plaats en dat heeft alleen maar voordelen! Zo hoef je dit jaar geen route van de ene activiteit naar de andere uit te stippelen: je beleeft het gewoon allemaal mee vanuit je zetel! 

Doe-activiteiten ontbreken er ook niet en deze ontdek je dit jaar vanuit jouw living. Stippel een wandeling uit, experimenteer erop los, maak kennis met ons toponderzoek, bekijk inspirerende filmpjes, stel je vragen in de live chat, beluister fascinerende podcasts en nog zoveel meer... 

Registreer je via dagvandewetenschap.be en scroll door het uitgebreid aanbod voor jong en oud! Stel je eigen programma samen en verzamel jouw favoriete activiteiten met één muisklik! Bezoek ook zeker de UHasselt collega's!


Voor de doeners

Beleef een griezelig avontuur, wandel je gezond, test je kennis én win. Experimenteer in je keuken, post je experiment of creëer je eigen campagne. Haal je eigen waterstaalname kit op en doe mee met de quiz of deel je mening...én win bovendien ook nog toffe prijzen!
Meer info, klik hier.

Voor wie op zijn zondags vanuit de luie zetel wil kijken en luisteren

Kijk of luister je liever, dan vind je hier vast jouw gading tussen het enorme aanbod gaande van lezingen, rondleidingen, shows, podcasts, ...
Of kijk wat onze wetenschappers uit de doos ' Out of the box' toveren om hun passie voor onderzoek op een heel heldere en verrassende manier uit te leggen. 
Tips & tricks, facts & figures over mobiliteit en zijn verkeersveiligheid & duurzaamheid vind je terug in de Wistjedatjes filmpjes.
Benieuwd naar wie er woont in het Nationaal Park Hoge Kempen? Of wil je iets maken, maar weet je niet hoe? Of toch liever een podcast beluisteren…
Meer info, klik hier.

Voor wie wil chatten met onze wetenschappers

Heb je vragen na het bekijken van een aantal filmpjes, rondleiding... of ben je gewoon benieuwd naar de laatste stand van zaken..., ga dan in gesprek met onze wetenschappers tijdens de live chat!
Meer info, klik hier.

Alle activiteiten kun je zondag 22 november gratis bekijken tijdens Dag van de Wetenschap. Een aantal activiteiten zoals de vragenuurtjes vinden plaats op vastgelegde tijdstippen. Vooraf inschrijven is niet nodig met uitzondering van de Route2school Quiz!

Op deze website brengen we je een overzicht van alle activiteiten die Universiteit Hasselt die dag voor jou in petto hebben.
Alle activiteiten van UHasselt samengebundeld, vind je terug op de website van Dag van de Wetenschap.

 

Nieuwsgiering naar wat Vlaanderen nog te bieden heeft, neem dan ook een kijkje op www.dagvandewetenschap.be voor nog meer wetenschap!


De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties, de coördinatie is in handen van Technopolis®.