Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap


Ontdek meer...

Dag van de wetenschap

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WEETJES


  

 • Het insectenmuseum Entomopolis neemt ook deel aan Dag van de Wetenschap op de Universiteit Hasselt.
  Ontdek op de wetenschapsmarkt de intrigerende insectenwereld en krijg alvast de kriebels!
  Zowel Entomopolis als het Blotevoetenpad maken deel uit van de toegangspoort Lieteberg in Zutendaal.
  Het insectenmuseum Entomopolis is de belangrijkste trekpleister van bezoekerscentrum Lieteberg. Je komt er alles te weten over wespen, muggen, kevers, kakkerlakken… maar ook spinnen en wandelende takken komen hier aan bod.

  Meer info op www.lieteberg.be/entomopolis-insectenmuseum

 • Natuur en Wetenschap is ook terug van de partij tijdens Dag van de Wetenschap op de Universiteit Hasselt! Doe mee met de workshop glas graveren 'Wees creatief en creëer je eigen glas'!
  Natuur en Wetenschap is een jeugvereniging voor jongeren waarbij ze wetenschap op een plezante manier meemaken en de natuur echt beleven. Bij Natuur en Wetenschap kun je vanalles beleven; een namiddagje workshoppen, mee op daguitstap of tijdens de vakantie op kamp!

  Meer info op www.natuurenwetenschap.be

 • Het restaurant in het hoofdgebouw is de hele dag geopend. Je kan doorlopend een hapje en drank verkrijgen aan een billijke vergoeding.

 • Alle activiteiten tijdens Dag van de Wetenschap zijn volledig gratis.

 • De activiteiten kun je doorlopend bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur met uitzondering van de workshop van het Retail Design Lab, deze vindt plaats op vastgelegde tijdstippen.

 • Je kunt alle activiteiten vrij bezoeken zonder vooraf te registreren, met uitzondering voor de workshop van het Retail Design Lab.

 • De activiteiten van Makerspace @ PXL/UHasselt en Hogeschool PXL vinden plaats in gebouw H op campus Diepenbeek. Gebouw H is makkelijk te voet bereikbaar vanaf gebouw D en ligt op 10' wandelafstand van het hoofdgebouw.

 • Op campus Diepenbeek is er ruime parkeergelegenheid.