Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap 2019


Programma

Dag van de wetenschap 2019

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PARK EN KRUISBESTUIVERS


© Koen Vanmechelen, photo city of Genk by Tony van Galen  

  


© Koen Vanmechelen 2018 Photo by Studio Tropics     

In het Park - Cosmopolitan Culture Park - passeer je langs ‘kruisbestuivers’ die je meer uitleg geven bij de kunstwerken, projecten en filosofie van de kunstenaar.

De kruisbestuivers zijn gidsen die toelichting geven bij de kunstwerken, installaties en de dieren die een essentiële rol spelen in het werk van de kunstenaar Koen Vanmechelen.

In het Cosmopolitan Culture Park ontdekken bezoekers de centrale elementen in het werk van Koen Vanmechelen; natuur, dier en kunst. Een netwerk van wandelpaden voert je naar het getemde/gedomesticeerde en weer terug naar het ruige, het ongerepte, het ongetemde. 

In het park ontmoet je verschillende diersoorten die een essentiële rol in het werk van de kunstenaar spelen en hem ook inspireren. Dromedarissen, struisvogels, lama’s, emoes, nandoes en alpaca’s kunnen vrij rondzwerven in het merendeel van de compartimenten waardoor ze hun eigen hiërarchische structuren en natuurlijke systemen kunnen ontwikkelen.

In het Park staan ook sculpturen en installaties en het hoofd van de CosmoGolem (9.5m). Dit is het eerste en voorlopig enige stenen exemplaar van deze reus die symbool staat voor kinderrechten.

Praktisch

Het bezoek aan het Park - Cosmopolitan Culture Park is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Het park is toegankelijk van 10u00 tot 17u00.