Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap


Retail Design Lab

Dag van de wetenschap

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

RETAIL DESIGN LAB

                


 

Retail Design Lab

 

Workshop - Wie heeft een neus voor een goed ontwerp?

Architecten en interieurarchitecten ontwerpen gebouwen en ruimtes. Maar dat doen ze niet zomaar! Wist je dat er onderzoek gedaan wordt dat ervoor zorgt dat architecten en interieurarchitecten nog beter gebouwen en ruimtes ontwerpen? Beter voor de mensen die de ruimte gebruiken, beter voor het milieu, met oog voor de omgeving waarin de ruimte zich bevindt of zelfs voor de geschiedenis van een plek.
Natuurlijk ontwerpen (interieur)architecten ook niet alleen woonhuizen. Wat denk je van de inrichting van een woonzorgcentrum? Een tentoonstelling? Een volledige stadsbuurt? Of een winkel?

Om goed onderzoek naar het ontwerp van winkelruimtes (retail design) mogelijk te maken, is een heus retail design lab opgericht binnen de muren van de faculteit Architectuur en Kunst. Het retail design lab is een échte winkelruimte waarin naar hartenlust geëxperimenteerd kan worden met allerlei aspecten van een winkelontwerp om zo het effect te testen op de winkelbeleving van de klant.

Tijdens deze workshop ontdek je hoe een ontwerper nadenkt over een ruimte en probeert om via een ruimtelijk ontwerp te communiceren, bijvoorbeeld dat een bepaalde winkel of een merk vrouwelijk, stoer of innovatief is. In deze workshop gaan we proberen om met een design een geur te communiceren. Ben jij benieuwd of jij er in zou slagen om zo te ontwerpen dat iemand een geur herkent in jouw ontwerp?

Praktisch

Workshop voor deelnemers vanaf 10 jaar. Maximum 15 deelnemers per sessie, inschrijven verplicht. 
De sessies starten om 11.00 uur en om 13.00 uur. Een sessie duurt ongeveer 50 minuten.
Verzamelen aan de stand van Faculteit Architectuur en Kunst op de wetenschapsmarkt