Logo UHasselt

menu

Dag van de wetenschap 2018


Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap 2018

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INFORMATIE

Op de Dag van de Wetenschap is iedereen wetenschapper voor één dag!

Op de Dag van de Wetenschap richten we de spots op álles wat met gezondheid, sport, wetenschap en technologie te maken heeft.
'Op jouw gezondheid'

Enthousiaste wetenschappers bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én fascinerende experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

De Dag van de Wetenschap vindt plaats op zondag 25 november 2018.

 


Laat de wetenschapper in je los en ontdek, beleef en experimenteer op de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 in de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Tijdens Dag van de Wetenschap kun je alle activiteiten gratis en doorlopend bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Aan de meeste activiteiten kun je deelnemen meestal zonder voorafgaande registratie. Voor een aantal activiteiten  (bezoek orgaanmuseum, CoderDojo en Ecotron) dien je wel te registreren.


'Op jouw gezondheid' - Universiteit Hasselt - campus Diepenbeek

Verrassende workshops, boeiende demo’s en tal van andere leuke experimenten tonen jou aan dat wetenschap en technologie haar plaats veroverd heeft in elk aspect van ons dagelijks leven.

Universiteit Hasselt verwelkomt je op campus Diepenbeek met een verrassend aanbod van boeiende en interactieve activiteiten voor jong en oud. 
De Dag van de Wetenschap richt zich tot een zeer breed publiek en we bieden activiteiten aan voor bezoekers van elke leeftijdscategorie.

Op de agora van UHasselt wandel je zo maar eventjes het lichaam van een reus binnen: we zullen hem samen van kop tot teen – en dat mag je letterlijk nemen - gaan onderzoeken, en dat via een ‘reuze-leuk’ parcours. Kom te weten hoe jouw hersenen precies werken en welke invloed fysieke inspanningen hebben op je ogen, oren en hart.
Wat adem jij zoal in als je buiten bent en ken jij je eigen spierkracht wel? Je kan doorheen het parcours stickers verzamelen om zo je eigen (mini) reus samen te stellen. Deze activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten!

De nieuwste technologieën en wetenschappelijk onderzoek ontdek je op onze wetenschapsmarkt waar de wetenschappers en onderzoekers je mee op sleeptouw nemen.

Verder zorgen twee dolgedraaide wetenschappers voor een unieke theatershow, is er een boeiende lezing van Marc Herremans en kun je het orgaanmuseum bezoeken.

Ontdek de teletijdmachines voor klimaatonderzoek op Connecterra, Ecotron en ICOS. In het Field Research Centre kun je dan zelf het broeikaseffect nabootsen.

De activiteiten bieden we doorlopend aan van 10u00 tot 17u00 en een aantal op vastgelegde tijdstippen. Al onze activiteiten zijn gratis te bezoeken zonder vooraf in te schrijven. Voor het bezoek aan het orgaanmuseum, CoderDojo en Ecotron werken we met registratie. Wees tijdig om jouw plaats te reserveren!

Op deze website brengen we je een overzicht van alle activiteiten die Universiteit Hasselt die dag voor jou in petto hebben.

Nieuwsgiering naar wat er elders in Vlaanderen te doen is, neem ook een kijkje op www.dagvandewetenschap.be voor nog meer wetenschap!

De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties, de coördinatie is in handen van Technopolis®.