Faculteit Architectuur en Kunst

Prof. dr. ir. arch. Griet VERBEECK

32-11-269380

griet.verbeeck@uhasselt.be

Griet Verbeeck, Professor aan de UHasselt en oprichter van de onderzoekslijn in duurzame architectuur, zal deze avond een nieuwe manier van denken voorstellen, gebaseerd op het boek ‘the donut economics’ van Kate Raworth.

Deze Donut Economie heeft ieders basisrechten als ondergrens en het ecologisch plafond als buitenrand. Kate Raworth stelt in haar boek een omkering voor waarbij de natuur, samen met de mens, het hart van het systeem vormt. Een omkering waarbij de vraag naar groei wat overbodig en ouderwets aanvoelt. Het gaat over hoe we op deze planeet kunnen thuiskomen, hoe we de ‘eco’ in economie kunnen koesteren. Vergis je niet, ze stelt in dit boek geen kant-en-klare oplossingen voor, maar reikt principes en patronen aan die iedereen aan het denken zetten.

Na deze lezing voorziet Griet Verbeeck een hands-on case study waarbij iedereen kan meedenken om het probleem van E-Waste op te lossen.