Faculteit Architectuur en Kunst

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

We zijn bijzonder verheugd dat de nieuwe Vlaamse Bouwmeester, Erik Wieërs, ons academisch jaar wil openen met een lezing.

Erik Wieërs (°1963) studeerde architectuur in Antwerpen (NHIBS, 1987) en licentiaat wijsbegeerte in Brussel (VUB, 1991). Momenteel is hij als docent verbonden aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA, waar hij architectonisch ontwerpen doceert. Hij was stichtend vennoot van Meta architectuurbureau en Huiswerk architecten. In 2011 richtte hij Collectief Noord op, samen met Pieter Eeckeloo, Christopher Paesbrugghe, Hans Van Bavel en Peter Wils.

Afgelopen zomer volgde hij Leo Van Broeck op als Vlaams Bouwmeester. In deze functie staat Wieërs de Vlaamse en lokale overheden bij in het nadenken over en vormgeven van onze ruimtelijke omgeving.

Omwille van de nog steeds geldende corona-maatregelen zijn de beschikbare plaatsen beperkt. Daarom hanteren we - helaas - het principe van 'first come, first served.' Het kan dus zijn dat je bericht krijgt dat je er niet meer bij kan zijn. We werken aan verschillende opties zodat je alsnog de lezing kan bekijken en/of beluisteren.

foto: (c) Pieter Geerts