Logo UHasselt

menu

Faculteit Architectuur en Kunst


Actueel

Faculteit Architectuur en Kunst

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Lezing en workshop Gilles Retsin

PRAKTISCH

18 feb 2020 12.30 uur - 13.30 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw E

3590 Diepenbeek


CONTACTPERSOON

Arch. Jan VANWEERT

32-11-268949

jan.vanweert@uhasselt.be


Gilles Retsin is een in Londen gevestigde architect en ontwerper die nieuwe architecturale modellen onderzoekt. Deze modellen bevatten meer rekenkracht, rendement  en potentieel om gebouwen en objecten te genereren met een voorheen ongeziene structuur, detaillering en materialiteit. Hij is geïnteresseerd in de impact van data en digitalisering op de kernprincipes van architectuur. De praktijk heeft tal van provocerende voorstellen voor internationale wedstrijden ontwikkeld en werkt momenteel aan een reeks regelingen, waaronder een museum van 10.000 m2 in China.

Zijn werk is verworven door het Centre Pompidou in Parijs en hij heeft internationaal geëxposeerd in musea zoals het Museum of Art and Design in New York, het Vitra Design Museum in Weil-am-Rhein, Design Exchange Toronto en de Zaha Hadid Gallery in Londen. Hij is uitgenodigd als professor aan de Texas A&M University en heeft op verschillende internationale universiteiten lezingen gegeven en als gastcriticus opgetreden. Hij is programmadirecteur van de B.Pro Architectural Design (AD) aan de Bartlett School of Architecture in Londen. Gilles Retsin studeerde in België, Chili en het Verenigd Koninkrijk, waar hij een master behaalde aan het Design Research Lab van de Architectural Association in Londen. Voordat hij zijn eigen praktijk oprichtte, werkte hij in Zwitserland als projectarchitect bij Christian Kerez en in Londen bij Kokkugia. 

Op dinsdag 18.02 zal er tijdens de middag ( 12u30 - 13u30 ) in aula E-B5 een open lezing gehouden worden door Gilles Retsin om zijn werk verder en breder toe te lichten. 

Gilles Retsin zal ook met onze studenten aan de slag gaan tijdens een workshop. De resultaten van deze workshop worden opgebouwd in de agora en zullen ook gebruikt worden voor onze tweejaarlijkse 'Meet & Greet', eind april.

 

Meer info