Faculteit Architectuur en Kunst

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Lokaal Aula Louis Verhaegen

We zijn bijzonder verheugd dat Asli Çiçek ons academisch jaar wil openen met een lezing.

Aslı Çiçek studeerde in 2004 af als interieurarchitect aan de Academie voor Schone Kunsten in München.

In 2005 vestigde ze zich in België waar ze als projectarchitect werkte bij Gigantes Zenghelis Architects en Robbrecht en Daem architecten. Tussen 2009 en 2020 leidde ze verschillende ontwerpstudio's aan de faculteit Architectuur van de KU Leuven, campussen St Lucas Brussel en Gent. Ze levert regelmatig bijdragen aan architectuurtijdschriften, was co-redacteur van het Jaarboek Architectuur #11 en zit sinds 2017 in de redactieraad van OASE architecture journal.

In 2015 richtte ze haar praktijk op met een focus op tentoonstellingsarchitectuur. Ze ontwierp verschillende tentoonstellingen in België en in het buitenland, gaande van thematische tentoonstellingen zoals Anatolië, Land van Rituelen (BOZAR, 2015), Kunst in Europa 1945-68 (BOZAR, 2016), Kunst & Kuba (Ludwigsforum, 2017), Voorouders (BOZAR, 2017), Politics of Design (Z33, 2018), A School of Schools (4e Istanbul Design Biënnale, 2018-2019) tot monografische tentoonstellingen over de oeuvres van Theo Van Doesburg (BOZAR, 2016), Fernand Leger (BOZAR 2017) en Constantin Brancusi (BOZAR, 2019).

Momenteel is Asli gastprofessor aan UGent, vakgroep Architectuur en Stedenbouw. Aan de faculteit Architectuur en Kunst UHasselt is ze als hoofddocent verantwoordelijk voor de masterstudio Wonen binnen de opleiding interieurarchitectuur.

Deze lezing (in het Engels) is verplicht voor eerstejaarsstudenten architectuur en interieurarchitectuur.

Deze lezing is enkel op uitnodiging. Voor deze lezing is inschrijven noodzakelijk. Deadline is donderdag 16.09.2021. De lezing zal gegeven worden in het Engels. Omwille van de geldende Coronamaatregelen slaan we dit jaar de receptie achteraf opnieuw over. Hopelijk voor de allerlaatste keer uiteraard.