Faculteit Architectuur en Kunst

Faculteit Architectuur en Kunst

Malinde Valee kaapt gedeelde eerste plaats bij de Prijs Jef van Ranst.    25 sep 2019

Malinde Valee kaapt gedeelde eerste plaats bij de Prijs Jef van Ranst.
25 sep 2019

CONTACTPERSOON

Arch. Iwert BERNAKIEWICZ

32-11-292110

iwert.bernakiewicz@uhasselt.be

3de Bachelor studente architectuur, Malinde Valee, kaapt met haar ontwerptekeningen de gedeelde eerste plaats weg bij de Prijs Jef van Ranst.

De Prijs Van Ranst zoekt jaarlijks naar tekeningen, met de hand gemaakt, die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken.

Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het tekenen krijgen. De tekening, met de hand gemaakt, als uitdrukking van een denk-, doe of ontwerpproces eerder dan de tekening als artistiek artefact. De gelijknamige Prijs Jef Van Ranst is exclusief voor studenten van alle Vlaamse architectuuronderwijsinstellingen. De Prijs wordt uitgereikt aan één bachelor- en één masterstudent van een van de deelnemende instellingen. Elke instelling dient voor de selectie werken in van twee Bachelor- en twee Masterstudenten. Een professionele jury zal uit de inzendingen laureaten selecteren binnen de lijnen van het ontwerpschetsen met de vrije hand, de procestekening en de tekening als communicatiemiddel.