Faculteit Architectuur en Kunst

Faculteit Architectuur en Kunst

Studenten ARK nemen Cera Award in ontvangst.    18 okt 2019

Studenten ARK nemen Cera Award in ontvangst.
18 okt 2019

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Jan VANRIE

32-11-292159

jan.vanrie@uhasselt.be

De Cera Award (www.cera-award.be) is een Vlaamse prijs die jong talent beloont dat zich inzet voor de sociale sector en voor en met de doelgroep een innovatie op maat ontwikkelt. Op 18 oktober 2019 mochten twee groepjes van telkens vier studenten van onze faculteit tijdens een feestelijke plechtigheid in Leuven een Cera Award ontvangen.

De studenten 2e bachelor architectuur en interieurarchitectuur werkten in het kader van het vak 'Humane Wetenschappen 2' (AR-Alida Van Wijck) en 'Menswetenschappen 2' (IAR-Jan Vanrie), aan twee onderzoeksprojecten:

In samenwerking met o.a. het UDWoonlabo en ergotherapiestudenten van PXL onderzochten Kaat Berben, Immig Groven, Fanni Prosmans en Eline Bogemans de mogelijkheden voor een ‘inclusieve hotelkamer’ en in het project ‘Schaduwveld voor nieuwbouwprojecten’ ontwikkelden Jolien Krops, Ward Albert, Wotan Pype, en Joren Schoonbrood een systeem voor zonnewering waarbij rekening gehouden werd met de noden van de bewoners, alsook de zorgverlener en bezoekers én de omgeving.

Proficiat !