Faculteit Architectuur en kunst

Architectuur

Faculteit Architectuur en kunst

1 MASTER ARCHITECTUUR

De design studio's van het eerste masterjaar trachten de wisselwerking van 4 sleutelthema's binnen de architectuur te integreren: Contect, Content, Concept en Constructie.

Deze thema's worden uitgebreid met design, onderzoek, management, communicatie en teamwerk. Het academische jaar is verdeeld in 5 parallelle studio's die enkele specifieke concepten in de diepte bestuderen. De studenten kiezen twee van deze vijf opties die samen 4 van de hoofdthema's overbruggen. Hierbij voegen de studio's expliciet een internationale dimensie toe aan alle projecten en en benaderd door de keuze van de locaties, samenwerkingen met buitenlandse universiteiten en architectenbureaus, en met het betrekken van buitenlandse studenten en docenten bij de studio.