Faculteit Architectuur en kunst

Over de faculteit architectuur en kunst

Faculteit Architectuur en kunst

VISIE EN MISSIE

Studeren. Het is vandaag niet meer hetzelfde als gisteren. Jij bent anders. De arbeidsmarkt is anders. De wereld is anders. Daarom zijn onze opleidingen ook anders, zoals de opleidingen architectuur en interieurarchitectuur. Ze zijn afgestemd op wat jij verwacht, wat de arbeidsmarkt verlangt en wat de wereld nodig heeft.
In de faculteit Architectuur en kunst staat de mens centraal. Bouwen en ontwerpen doen we voor en met mensen. We brengen daarom de hand, het hoofd en het hart bij elkaar.

Het ontwerpen is immers het werk van de hand. Creativiteit is een belangrijke rode draad in het ontwerp, in het maken. Maar zonder beelden in je hoofd kan je hand niets. Over beelden en ontwerpen moet je reflecteren. Ze moeten gevoed worden door kennis. Tot slot moet het ontwerpen gebeuren met een hart. Ontwerpen is niet
vrijblijvend: we willen ontwerpen met engagement, inzet, empathie, generositeit en ook met veel goesting. We willen ontwerpen voor iedereen, voor jong en oud. Dat moet je als student, maar later ook als architect of interieurarchitect, met veel zorg en plezier kunnen doen.

De faculteit Architectuur en kunst wil toonaangevend zijn in Vlaanderen en Europa en de wereld van morgen beter en mooier maken.

Welkom aan de faculteit Architectuur en kunst.