Logo UHasselt

menu

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen


Onderwijs

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OPLEIDINGEN

De faculteit geneeskunde en levenswetenschappen omvat de bacheloropleiding in de geneeskunde en bachelor- en masteropleiding in de biomedische wetenschappen.

Kennis toepassen

De opleidingen van de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen focussen niet alleen op een sterke theoretische bagage, maar leren je deze kennis ook toepassen in een reallifecontext. Vanaf het eerste jaar ga je zelf aan de slag met opdrachten en problemen in kleine groepen waar de je opgedane kennis kunt omzetten in de praktijk. Je leert bovendien toekomstige ontwikkelingen binnen je vakgebied te volgen en om te gaan met nieuwe medische en wetenschappelijke informatie.

Competentiegericht leren

Tijdens de opleiding besteden we ook ruime aandacht aan het ontwikkelen van competenties. Zo word je al van bij de start van je studie vertrouwd gemaakt met time en self management. Je leert ook efficiënt samenwerken met andere (teamwerk). Toekomstige artsen leren vlot communiceren met patiënten en collega-zorgprofessionals en biomedici met collega-wetenschappers. Zo bereiden we je optimaal voor op je loopbaan.

Stages in binnen- en buitenland

Ook de diverse stages bieden een perfecte voorbereiding op het beroepsleven. Tijdens de stages kom je in contact met reallifesituaties, verwerf je aanvullende onderzoekscompetenties en specifieke technieken. Uniek is ons aanbod aan buitenlandse stages, zowel voor geneeskundestudenten, als voor studenten biomedische wetenschappen.Benieuwd hoe een dag als student eruit ziet? Bekijk dan ons filmpje.


Opleiding geneeskunde

Contactpersoon: mevrouw Stefanie Leunen

 

Opleiding biomedische wetenschappen

Contactpersoon: mevrouw Brigitte Gielen