Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

UP WITH PEOPLE KOMT NAAR BELGIË

Up With People is een internationale non-profit organisatie die de hele wereld rondreist en muzikale optredens organiseert met jongeren uit twintig landen. Van 8 tot 14 mei 2017 doen ze België aan. Een week lang toeren ze langs onder meer Genk, Hasselt en onze Campus in Diepenbeek.

10 MEI MUZIEK- EN DANSSHOW
12u - 14u / Agora Campus Diepenbeek UHasselt

Zak op woensdagmiddag af naar de agora voor een akoestische sneak peek van The Journey, de unieke show van Up With People! De toegang is voor iedereen gratis. Ben je nieuwsgierig naar de activiteiten van UWP en de mogelijkheden om met hen op reis te gaan? De UWP-crew beantwoordt met plezier al je vragen!

12 MEI AFTER WORK PARTY
17u30 - 24u / Het Park Winterslag

Op vrijdag organiseren de projectpartners Opus III, IIMC en PAZ samen met Up With People en de UHasselt een After Work Party. Hier kun je na een drukke werkweek, met een toegangsticket van 15 euro, genieten van een lekkere cocktail en hapjes terwijl je luistert naar een korte performance van Up With People met onder andere de avant-première van het handwas-lied en schitterende blues muziek, gebracht door een Belgische band.

Bestel je ticket voor de After Work Party via handwaslied@gmail.com.

Met de opbrengst hoopt de UHasselt de opnames van het handwas-lied, in kader van het Fit for school programma deze zomer in India, te kunnen realiseren in samenwerking met Unicef India. Fit for school is een gezondheidseducatie programma voor basisschoolkinderen in ontwikkelingsgebied. Dit programma is sinds 2016 opgenomen in het nationale gezondheidsprogramma van India. Fit for school promoot handen wassen en tanden poetsen als groepsactiviteit geïntegreerd in de dagelijkse routine van schoolkinderen. Al na 1 jaar toepassen van het programma ziet men een significante daling in schoolverzuim en ziekte binnen deze populaties.

Het Handwas-lied in Indische stijl gerealiseerd in samenwerking met studenten UHasselt en PXL Music, Unicef India en Up With People, zal deze zomer opgenomen worden in de 3 projecten (Opus III, PAZ en IIMC) waar Limburgse studenten de voorbije jaren in India het Fit for school programma reeds introduceerden. De videoclip en het lied kunnen nadien over heel India gebruikt worden door Unicef in het kader van Fit for school, ter ondersteuning van het promoten en aanleren van handhygiëne in Indische basisscholen.

13 MEI THE JOURNEY
15u & 20u / Limburghal Genk

Onder de titel The Journey sluit Up With People het bezoek in Limburg af met een wervelende show in de Limburghal in Genk. De opbrengst van deze show gaat integraal naar de goede doelen (waaronder het Handwas-lied) van alle lokale partners.

Tickets kan je hier online bestellen of koop ze op 10 mei in de Agora Campus Diepenbeek tussen 12u en 14u. Belangrijk: vergeet niet bij je online bestelling aan te geven dat je je ticket koopt ter ondersteuning van het Handwas-lied door UHasselt (Opus III - PAZ - IIMC) aan de kruisen als partner.

Sponsors

Wil je graag naar de show komen met heel wat collega’s en/of vrienden? Bekijk in het sponsordossier welke mogelijkheden er voor groepen zijn en mail naar carine.leroi@telenet.be om je sponsorpakket aan te vragen. Ook hier kan je aangeven dat je het Handwas-lied steunt door UHasselt (Opus III - PAZ - IIMC) als partner te vermelden!

Meer info over up with people