Logo UHasselt

menu

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen


Activiteiten

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BIOMEDICA 2015

DE ontmoetingsplaats voor Life sciences & Health professionals uit de Euregio


Op 2 en 3 juni 2015 organiseren we vanuit LifeTechLimburg en haar partners (Leuven, Eindhoven, Hasselt, Maastricht, Aken en Luik) de negende editie van Biomedica. Biomedica is de grootste Euregionale life sciences & Health beurs en het belangrijkste uithangbord voor de sector. Gemiddeld trekt Biomedica een 800-tal bezoekers met een gevarieerd publiek gaande van business people tot wetenschappers, intermediairen en studenten,... Biomedica 2015 is zoals aangehaald  de 9de editie en komt dus voor het eerst naar Limburg.
 
Centraal staat het thema "HEALTH INNOVATIONS" en door het innovatieve 2-daagse programma worden de best practices vanuit Limburg en de Euregio in het veld van Biotech/Pharma & Medtech/Care in de kijker gesteld.
Sprekers zullen inspirerende presentaties geven; boeiende presentaties vanuit bedrijven en organisaties in het Biotech / Pharma en Medtech/Care komen aan bod. Meer dan 50 pitchers introduceren hun producten of ideeën aan het publiek. Er gaat een sterke focus naar netwerking door matchmaking, de exhibitie en de innovatiemarkt waar start-up bedrijven de kans krijgen hun innovatieve producten te tonen.
 
Nieuw zijn de iSessions die staan voor “integrated-care sessions”. Hier zullen multidisciplinaire ronde-tafel-gesprekken zich richten op de integratie van de zorg. Via een aantal aandoeningen of uitdagingen van de toekomst zoals fertiliteit, veroudering, cardiovasculaire aandoeningen, chronische aandoeningen en infectie brengen we de zorgvrager en zijn specialist, de onderzoeker, de ondernemer, andere zorgprofessionals (bv. thuiszorg) rond de tafel!

Meer informatie en de registratie-link kan u vinden op www.biomedicasummit.com
 
Uw contactpersonen: Inge Smolders (inge.smolders@uhasselt.be) en Laura Visconti (laura.visconti@uhasselt.be).​