Logo UHasselt

menu

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen


Onderzoek

Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INNOVATIE IN GEZONDHEIDSZORG

CrossCare

Stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een grensoverschrijdende zorgproeftuin en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een grensoverschrijdende zorgproeftuin en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. Door het structureel gebruik van de grensoverschrijdende zorgproeftuinsetting, verduurzamen en professionaliseren de zorgproeftuinen. Diensten die aangeboden kunnen worden zijn bijvoorbeeld co-creatiesessies, gebruikerstesten en live tests. Al deze diensten worden aangeboden vanuit verschillende regio’s en met verschillende expertisen. Er zijn zes zorgproeftuinen die meedoen aan project CrossCare. Daarnaast zijn twee expertisecentra betrokken in het project. Deze centra ondersteunen de bedrijven inhoudelijk met hun innovatieprojecten en helpen de proeftuinen bij het verbeteren van de dienstverlening.

www.crosscare.eu

Het globale project (vijf jaar) heeft een totaalbudget van 10.418.706 euro. Interreg levert hiervan een bijdrage van 4.999.353 euro, daarnaast is er cofinanciering van de projectpartners en de betrokken regio’s – waaronder de Provincie Limburg (90.500 euro). Concreet kan er voor 6.532.500 euro aan projecten ingediend worden door KMO’s en grote bedrijven. KMO’s krijgen 50% steun van Interreg, grote bedrijven 40% steun.

 

Projectdetails
Looptijd: 
april 2016 – maart 2021
Partners: 
Happy Aging, Licalab, Innovage, Slimmer Leven 2020, Care Innovation Center, Expertisecentrum Innovatieve Zorg & Technologie, IMEC