Faculteit Wetenschappen

Over de faculteit wetenschappen

Faculteit Wetenschappen

VISIE EN MISSIE

De faculteit Wetenschappen organiseert onderwijs, onderzoek en dienstverlening binnen de disciplines  Biologie, Chemie, Fysica, Informatica, Statistiek en Wiskunde. Ze doet dat binnen de academische context en waarden van de Universiteit Hasselt.

De faculteit streeft ernaar om binnen deze context studenten en onderzoekers op te leiden tot wetenschappers van de toekomst met een duidelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De faculteit wil door een optimale, interdisciplinaire samenwerking binnen en buiten de faculteit en universiteit streven naar een omgeving waarin studenten, onderzoekers en personeelsleden zich kunnen ontwikkelen naar een niveau van excellentie. Hierbij wordt er zowel binnen het onderwijs als het onderzoek aandacht besteed aan kennis en vaardigheden; inspiratie en creativiteit; regionale verankering en internationale context; fundamenteel en toegepast onderzoek en valorisatie. Op het vlak van onderzoek zijn er naast theoretische onderzoeksgroepen, ook onderzoeksinstituten die een aantal speerpuntdomeinen bundelen. Dit alles moet leiden tot een kwalitatief hoogwaardig niveau, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan.