Faculteit Wetenschappen

UHasselt helpt Mozambique    5 apr 2019

UHasselt helpt Mozambique
5 apr 2019

Het Afrikaanse land Mozambique is recent zwaar getroffen door een allesverwoestende cycloon. De vernielingen zijn enorm, hele dorpen zijn overstroomd en er zijn al gevallen van cholerabesmetting vastgesteld.

UHasselt heeft via onderzoeksinstituut CenStat en de faculteit Rechten al jaren een nauwe samenwerking met de Universidade Eduardo Mondlane (UEM) in Maputo, Mozambique. Verschillende van onze Mozambikaanse collega’s zijn afkomstig uit de zwaarst getroffen regio, de kuststad Beira. Zij stuurden ons de voorbije dagen berichten en foto’s door van de zware vernielingen en overstromingen die de cycloon veroorzaakte. Het menselijk leed is onvoorstelbaar, de noden van de plaatselijke bevolking zijn bijzonder hoog. Vele families hebben alles verloren wat ze hadden.

Om de slachtoffers te helpen, hebben wij vanuit UHasselt een speciale inzamelingsactie opgestart, in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen.

Rode Kruis Vlaanderen is met een team van getrainde hulpverleners aanwezig in de rurale provincie Manica, waar nog maar nauwelijks internationale hulpverlening is aangekomen. Momenteel is er vooral nood aan materiaal om huizen te herstellen en om in tijdelijk onderdak te voorzien. Door het uitbreken van cholera is er ook dringend nood aan proper water en sanitatie.

Via deze weg willen wij een oproep doen om onze UHasselt-actie te steunen met een gift op rekeningnummer BE53.0000.0000.5353 van Rode Kruis-Vlaanderen, met vermelding van de code 'ACTIE NF-137'. Je ontvangt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Jouw financiële bijdrage maakt het voor het Rode Kruis team in Mozambique mogelijk om de meest urgente noden te lenigen.

Samen met onze collega’s van UEM danken wij jullie nu alvast voor jullie vrijgevigheid!