Fysica

HET PROFIEL VAN DE FYSICASTUDENT

In de fysica bestudeert men de basiswetten van de natuur. Ontdekkingen in de fysica vormen de basis voor talrijke technologische toepassingen en spelen een belangrijke rol in andere wetenschappen. Binnen de opleiding fysica leer je over uiteenlopende verschijnselen uit het dagelijksleven: beweging, geluid, licht, warmte… maar kom je ook in contact met de fascinerende wereld van relativiteit, kwantum fysica, elementaire deeltjes en de structuur en oorsprong van het heelal. In je studie gaan ingenieus opgezette experimenten en theoretische modellen hand in hand. Ben je iemand met een avontuurlijke en onderzoekende geest met goede wiskundige vaardigheden? Dan biedt de opleiding fysica wat je zoekt!