Handelsingenieur

WAAROM ECONOMIE STUDEREN AAN UHASSELT?

1. Snelle feedback

Tijdens het eerste bachelorjaar is het eerste evaluatiemoment reeds na 7 weken. Je krijgt dus snel feedback over de stand van zaken omtrent je studieresultaten, maar ook je studiekeuze. Door deze snelle feedback kan je kort op de bal spelen, je studiemethode aanpassen of eventueel heroriënteren.

2. Kleinschaligheid

Tijdens je opleiding sta je er niet alleen voor! De docenten staan steeds klaar om je te helpen met zowel inhoudelijke, vakgebonden vragen alsook met andere vragen die je studiesucces kunnen bevorderen. De drempel tussen studenten en docenten is laag.

3. Begeleiding

De faculteit beschikt over een uitgebreid gamma begeleidingsmogelijkheden. Voor vakinhoudelijke ondersteuning kan je terecht bij docenten en assistenten of kan je gebruik maken van tutorsessies. Tijdens deze sessies geven succesvolle hogerejaarsstudenten uitleg bij de oefeningen uit de werkzittingen en gaan ze in op jouw vragen. Naast vakinhoudelijke ondersteuning voorziet de faculteit ook begeleiding bij je studiemethode, -keuze en -loopbaan.

4. Onderwijsleeromgeving

We streven naar een krachtige en activerende onderwijsleeromgeving, met een waaier van interactieve werkvormen. Tijdens meer dan de helft van de contacturen werk je interactief en in kleine groep (max. 40 studenten). Dit helpt je ook om het studiemateriaal te verwerken.

3. Link met onderzoek

Om hoogwaardig onderwijs te bieden, streven we ernaar om het onderwijs te bouwen op (eigen) actueel wetenschappelijk onderzoek, en tegelijk zoveel mogelijk de link met de realiteit te leggen via, bijvoorbeeld, reële casestudies en gastsprekers.