Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Help verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers verbeteren    2 sep 2016

Help verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers verbeteren
2 sep 2016

In 2015 vielen er naar schatting van de Europese Commissie 135 000 zwaargewonden op Europese wegen. Het gaat veelal om zwakke weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en bromfietsers. IMOB en haar Europese partners slaan de handen in elkaar om inzicht te verkrijgen in die ongevallen. Het doel: de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers in Europa verbeteren.

 

En u kan daarbij helpen! Dit kan heel eenvoudig door u voor de Europese studie in te schrijven.

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen die minimum 18 jaar of ouder is, kan deelnemen.

Wat wordt er van u verwacht?

U ontvangt maandelijks een korte vragenlijst. Hierin geeft u aan of u al dan niet betrokken was bij een ongeval. Was u wel betrokken bij een ongeval, dan worden nog enkele bijkomende vragen gesteld.  

Hoe kan u zich aanmelden voor het onderzoek?

  • Via de app. Dit kan enkel als u beschikt over een Android smartphone. U kan dan de app 'SafeVRU' downloaden via de Google Play store. De app is niet toegankelijk via het IOS besturingssysteem.
  • Via de webpagina. Heeft u geen Android smartphone, dan kan u eenvoudigweg terecht op de webpagina.

Wanneer loopt de studie?

De studie loopt van 1 september 2016 tot en met 1 juni 2017. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 30 september 2016. Wie alle maandelijkse vragenlijsten tot en met 1 juni 2017 invult, maakt kans op een iPad mini!

 

Uw gegevens worden in alle vertrouwelijkheid behandeld en enkel voor het Europese InDeV-project gebruikt (In-Depth Understanding of Accident Causation for Vulnerable Road Users).