Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB test duurzaam woon-werkverkeer uit

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

IMOB test duurzaam woon-werkverkeer uit    15 apr 2016

IMOB test duurzaam woon-werkverkeer uit
15 apr 2016

Het provinciebestuur Limburg start met een nieuwe woon-werkcampagne: “De testkaravaan komt naar jouw bedrijf!”. De UHasselt neemt eraan deel en geeft haar werknemers zo de kans om een duurzaam vervoersmiddel twee weken gratis uit te proberen. Een veertigtal personeelsleden van de UHasselt waren voor het initiatief gewonnen en schreven zich meteen in, onder wie ook heel wat medewerkers van het Instituut voor Mobiliteit.

De testkaravaan houdt halt bij de UHasselt van 15 t.e.m. 29 april. Tijdens die periode krijgen alle personeelsleden van de UHasselt de kans om een duurzaam vervoersmiddel gratis uit te testen. “Ze kunnen kiezen uit klassieke fietsen, elektrische fietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen, fietskarren, blue-bikes en probeerpassen van de NMBS en De Lijn. Het initiatief was een schot in de roos. De elektrische plooifietsen bijvoorbeeld waren in een mum van tijd allemaal uitgeleend”, aldus Steffen Briers, die de campagne op de UHasselt campus Diepenbeek in goede banen leidt.

Het initiatief wordt enthousiast onthaald. “Ik woon op 12 km van mijn werk. Ik speel al langer met het idee om een elektrische fiets aan te kopen, omdat de afstand net iets te ver is om élke dag met een gewone fiets af te leggen. Nu kan ik een elektrische fiets eerst uitproberen. Ideaal toch?”, zei IMOB-medewerker Tim De Ceunynck.

Met de campagne hoopt Limburg het woon-werkverkeer in de provincie te verduurzamen. In West-Vlaanderen boekte de testkaravaan namelijk al mooie resultaten. 38% van de testers gaat na één jaar nog altijd duurzaam naar het werk.