IMOB

prof. dr. ir. Ansar YASAR

32-11-269138

ansar.yasar@uhasselt.be

Staat er een onderzoekssamenwerking in de steigers tussen het IMOB (UHasselt) en NUST-SEECS? Tijdens de gesprekken in februari hebben prof. dr. Ansar Yasar en dr. S.M.H. Zaidi, decaan SEECS, de eerste krijtlijnen uitgetekend.

In februari 2017 werd prof. dr. Ansar Yasar (IMOB, UHasselt) hartelijk ontvangen in de NUST School of Electrical Engineering and Computer Sciences (NUST-SEECS) in Islamabad, Pakistan. “NUST-SEECS biedt bachelor- en masteropleidingen aan in het brede veld van elektrotechniek, telecommunicatie en IT. In onderzoek verweeft SEECS verschillende disciplines met elkaar en werkt ze daarbij graag intensief samen met andere internationale partners”, aldus Ansar. NUST-SEECS voert al gezamenlijke onderzoeksprojecten uit met onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Zwitserland, VS, Japan, Korea en China. En binnenkort ook met België?

Prof. dr. Ansar Yasar: “SEECS toont interesse in al onze onderzoeksdomeinen, maar specifieke aandacht ging naar ons activiteiten-gebaseerde transportmodel FEATHERS en de inzet van drones voor onderzoeksdoeleinden.” In februari kwamen beide partijen overeen om de basis van sterk onderzoek tussen SEECS en IMOB (UHasselt) te leggen. Ze voegden meteen de daad bij het woord. “Momenteel werken we gezamenlijk een onderzoeksvoorstel uit dat we in september 2017 bij de Europese Unie willen indienen.”

FEATHERS

FEATHERS staat voor Forecasting Evolutionary Activity-Travel of Households and their Environmental RepercussionS. Het model voorspelt welke activiteit een individu zal uitvoeren, waar en wanneer hij die activiteit doet en hoeveel tijd hij daarvoor uitrekt. Het wordt toegepast in Vlaanderen, UK, Seoul en Slovenië.